Всеукраїнській хресний хід у м. Київ

27 липня, напередодні Дня пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира та святкування 1033-річчя Хрещення Русі, на Володимирській гірці у  м. Київ відбувся подячний молебень, який очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Разом із Його Блаженством за богослужінням молилися представники Антіохійської, Сербської Православних Церков та Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, єпископат, духовенство всіх єпархій Української Православної Церкви, десятки тисяч православних вірян з усієї України та групи іноземних паломників з Чорногорії, Грузії, Польщі та інших країн.

Після молебню розпочався масштабний багатотисячний Хресний хід центральними вулицями столиці з чудотворними мощами святого рівноапостольного князя Володимира та шанованими іконами Пресвятої Богородиці до Києво-Печерської Лаври.

Після Хресної ходи Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння на соборній площі Успенської Києво-Печерської Лаври. Предстоятелю співслужили архієреї Української Православної Церкви, в числі яких митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, духовенство з усіх єпархій, а також представники Помісних Православних Церков, віряни з Грузії та Чорногорії.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Липень 2021
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Чер   Сер »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Архів записів