Говіння духовенства. Відзначення священиків черговими богослужбовими відзнаками

28 березня у середу 6-ої седмиці Великого посту митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин очолив Божественну літургію Напередосвячених Дарів у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві.

Архіпастирю співслужили клірики Володарського, Рокитнянського, Сквирського і Тетіївського благочинь. Перед початком Богослужіння священики прийняли таїнство Покаяння.

Їх сповідали намісник Білоцерківського чоловічого монастиря преподобного Серафима Саровського архімандрит Амвросій (Єрохін), насельник обителі архімандрит Миколай (Крутоус), настоятель храму Різдва Богородиці у с. Стадниця Тетіївського благочиння       протоієрей Василій Яцковський та настоятель Хрестовоздвиженського храму у смт. Володарці протоієрей Іван Тарасов.

За Богослужінням, до свята Пасхи, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Августин вручив священикам чергові священицькі відзнаки. Права служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до “Отче наш” удостоєні протоієрей Андрій Хомишак, настоятель Свято-Успенського  храму у м. Сквира, благочинний Сквирського благочиння та протоієрей Василій Волянюк, настоятель Свято-Успенського  храму у м. Тетіїв, благочинний Тетіївського благочиння. Права служіння служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до Херувимської пісні удостоєні протоієрей Михаїл Рискін, настоятель Трьохсвятительского храму у смт. Володарка, виконуючий обов’язки благочинного Володарського благочиння; протоієрей Олег Настевич, настоятель Свято-Михайлівського храму у с. Логвин Володарського благочиння; протоієрей Ігор Безоглюк, настоятель Свято-Троїцького храму у с. Руде Село Володарського благочиння. Удостоєні права носіння мітри протоієрей Петро Коваленко, настоятель Свято-Покровського храму у с. Ромашки Рокитнянського благочиння та протоієрей Вадим Зуб, настоятель храму святих рівноапостольних Костянтина і Єлени у с. Шарки Рокитнянського благочиння. Удостоєні права носіння хреста з оздобами протоієрей Олександр Ковезюк, настоятель храму святого благовірного великого князя Олександра Невського у с. Великі Єрчики Сквирського благочиння та протоієрей Віталій Дука, настоятель храму святих і праведних Іоакима і Анни у с. Ненадиха Тетіївського благочиння. Піднесений до сану протоієрея священик Василій Брана, настоятель Спасо-Преображенського храму  у с. Телешівка, Рокитнянського благочиння.

Проповідь перед Причастям вірних виголосив настоятель храму Всіх святих у м. Сквирі протоієрей Михаїл Данько.

Цього дня для священиків були прочитані лекції з таких дисциплін: практичні настанови для пастирів, християнські деномінації, екзегетика, які прочитали митрополит Августин та клірики єпархії протоієрей Олександр Брижатий та священик Сергій Сиротинський.

Прес-служба Білоцерківської єпархії

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Недавні записи

  • Календар записів

    Березень 2018
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    « Лют   Кві »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Архів записів